szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vitézy Dávid vezérigazgató a Népszabadságban megjelent cikkre hivatkozva azt mondta: nem félmilliárd forintot, hanem 250 milliót kér a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Fővárosi Önkormányzattól.

A napilap keddi számában azt írta, a BKK félmilliárd forintot kér a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattól, a 250 milliós tőkeemelésen túl 250 milliós többletforrásra is igényt tartana.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója az MTI-nek kedd reggel azt mondta, nem igaz, hogy félmilliárd forintot kérnek az önkormányzattól. A BKK csak az általa igényelt 250 milliós tőkeemelést kéri, további 250 millió forintra nincs szüksége - tette hozzá.

A Fővárosi Közgyűlés elé terjesztett javaslat szerint azért kell megemelni a BKK tőkéjét, mert Vitézy Dávid március 11-i beszámolója alapján a társaság mérleg szerinti eredménye 32 millió forintos veszteséget mutatott, a szervezetnek március végéig van még pénze.

A javaslat szerint a törzstőkét 50 millió forintról 300 millióra emelnék törzsrészvények kibocsátásával, emiatt a társaság alapító okiratát is módosítani kell. Ezekről a közgyűlés várhatóan a szerdai ülésén dönt.

A BKK megalakulása óta a budapesti közlekedési intézményrendszer átalakításán dolgozik, és közreműködik több közlekedésszakmai feladat ellátásában is. Ezen kívül öt projektcsoport is működik a BKK-nál, ezek a többi között az FKF Zrt., a Parking Kft. és a Taxi Kft. átszervezésével, uniós projektekkel, illetve a BKK működési kereteinek megteremtésével foglalkoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fővárosi kormányhivatal elmeszelte a Meseország mindenkié című könyv kiadóját

A fővárosi kormányhivatal elmeszelte a Meseország mindenkié című könyv kiadóját

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

Fokozza a károsanyag-kibocsátást a mezőgazdasági célú földhasználat növelése

Fokozza a károsanyag-kibocsátást a mezőgazdasági célú földhasználat növelése