szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A komáromi önkormányzat a település alatt lévő hőforrást kihasználva közel egymilliárd forintos beruházás megvalósítására pályázik a közeljövőben, mellyel több iskola, óvoda mellett megoldanák a polgármesteri hivatal és a sportcsarnok fűtését – írta csütörtöki számában a 24 Óra.

A városnak a meglévő termálfürdőben már van egy hőkútja, ehhez egy további kutat és visszasajtoló létesítményt terveznek. A beruházás előkészítéséhez megkezdték engedélyezési eljárások megszerzését, valamint a megvalósíthatósági tanulmány készítését. Az önkormányzat számításai szerint, pályázati támogatás esetén a beruházás hat év alatt megtérülhet – mondta a lapnak Hornig Rudolfné alpolgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Geotermikus energiával zöldségtermesztő nagyhatalom lehet Magyarország

Geotermikus energiára alapozva több tízezer új munkahely teremthető a mezőgazdaságban az üvegházi zöldségtermesztés nagyobb arányú elterjesztésével, és így Magyarország rövid időn belül zöldségtermesztő nagyhatalommá válhat - állítja a gödöllői Szent István Egyetem Kertészeti Technológiai Intézetének vezetője.

hvg.hu Tech

Geotermikus energiába fektet a Google

A keresőcég által támogatott projekt hatalmas geotermikus energiaforrásra bukkant West Virginiában, amely akár az állam teljes áramtermelési kapacitásánál többet is képes lenne szolgáltatni.

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére

Hackerek törhették fel a Nemzeti Színház honlapját

Hackerek törhették fel a Nemzeti Színház honlapját

Kigyulladt egy jászberényi akkumulátorgyár, tíz város tűzoltói dolgoznak az oltáson

Kigyulladt egy jászberényi akkumulátorgyár, tíz város tűzoltói dolgoznak az oltáson