szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oszama Bin Laden halála ugyan fontos győzelem, de ezzel még nem ér véget a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelem - mondta Martonyi János külügyminiszter hétfőn Budapesten. A tárcavezető elmondta, hogy a nagykövetségek mellett a Ferihegyi repülőtér védelmét is megerősítették.

A tárca vezetője rendkívüli sajtótájékoztatóján közölte: az egész világon, így Magyarországon is meg kell erősíteni a biztonsági intézkedéseket, mivel az al-Kaida szervezet vezérének halála után is tovább működik, és elképzelhető, hogy válaszlépésként különböző akciókat terveznek.

A magyar kormány és az illetékes szervek minden fontos lépést megtesznek, egyebek mellett megerősítették a repülőtér, a nagykövetségek és a külföldön szolgáló diplomaták védelmét - fogalmazott Martonyi János. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn bejelentette, hogy Oszama bin Laden halálát követően a magyar rendőrség megerősítette az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének védelmét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – első nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – első nap

Magyar agykutatók rájöttek, mi zajlik a kutyák agyában, miközben beszélünk hozzájuk

Magyar agykutatók rájöttek, mi zajlik a kutyák agyában, miközben beszélünk hozzájuk

Rákkal küzd Forgács Gábor, már több műtéten is átesett

Rákkal küzd Forgács Gábor, már több műtéten is átesett