szerző:
FH
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint a képviselőjük azért mutatta be a szamurájkardot, hogy ezzel illusztrálja: a rendőrség kettős mércét alkalmaz a közbiztonságra veszélyes eszközök esetében.

A szabályok szerint járt el a Köztársasági Őrezred, amikor beengedte egy szamurájkarddal a Parlamentbe Zagyva Gyula jobbikos képviselőt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökséggel. Azt azonban nem közölte a rendőrség, hogy milyen jogszabály szerint járt el az őrezred.

Korábban a parlament és az őrezred sem nyilatkozott arról, hogyan vihette be az eszközt Zagyva György Gyula az Országházba. A hírügynökség munkatársait a parlamenttől a Köztársasági Őrezredhez, onnan pedig az Országos Rendőr-főkapitánysághoz irányították tovább.

Pál Gábor, a Jobbik szóvivője korábban arról beszélt, hogy Zagyva György Gyula saját elmondása szerint, amikor belépett a Parlament egyik kapuján, bemutatta a nála lévő szamurájkardot, amelyet az őrezred engedélyével végül be is vitt. A Jobbik keddi sajtótájékoztatóján Zagyva György Gyula azért mutatta be a szamurájkardot, hogy illusztrálja: a rendőrség kettős mércét alkalmaz a közbiztonságra veszélyes eszközök esetében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!