szerző:
InfoRádió
Tetszett a cikk?

A rendészeti szervek érdekképviseleteinek több elképzelése is bekerült abba a javaslatba, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter kedden terjeszt a kormány elé - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a kormányszóvivő.

A keddi kormányülés napirendjén szerepel a Széll Kálmán-tervben foglalt, a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításának kérdése - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a kormányszóvivő. Nagy Anna kiemelte: a Pintér Sándor belügyminiszter által a kabinet elé terjesztendő javaslatba a szakszervezetek több elképzelése is bekerült.

Megállapodás akkor lehet a rendészeti szervek érdekképviseleteivel, ha a kormány is dönt az ügyben, és amíg nincs végleges határozat, addig folytatni kell a megbeszéléseket - vélekedett a kormányszóvivő. Nagy Anna emlékeztetett: vannak olyan foglalkozások, amelyekben 40-45 évesen úgy tudnak nyugdíjba menni, hogy mellette dolgoznak tovább, mivel ezt lehetővé teszi a törvény, de a mostani helyzetben ezt nem engedheti meg magának a gazdaság.

Várhatóan lesz ellentételezés, de a kérdés az, hogy mivel lehet vonzóvá tenni a rendőri vagy a tűzoltói pályát. Fontos lenne, hogy az életpálya legyen vonzó, ne a nyugdíj - hangsúlyozta a kormányszóvivő, aki szerint a nyugdíjba vonulókat a tapasztalatukkal, felkészültségükkel oktatóként vagy a közigazgatásban szakértőként lehetne alkalmazni. Hozzátette: a nyugdíjkedvezmény visszamenőleges hatályú megváltoztatásáról sincs még döntés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!