szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két polgármester és 21 képviselőjelölt indul a június 26-ra kiírt időközi önkormányzati választáson a Nógrád megyei Somoskőújfaluban. Az időközi voksolást azért tartják, mert április18-án feloszlatta magát az önkormányzat, miután a képviselők kimondták, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel.

Lovas László, a helyi választási bizottság elnöke az MTI-nek szerdán elmondta: két független polgármesterjelölt lesz Tóth László és Tomka István személyében. A választáson valamennyi, októberben megválasztott képviselő újraindul, de öten képviselőjelöltként, Tomka István, aki szintén képviselő a faluban, csak polgármesterjelöltként.

Lichner András független polgármester nincs az aspiránsok között, noha az önfeloszlatás estéjén még azt közölte az MTI-vel, hogy újraindul. Tavaly októberben hárman pályáztak a posztra, a másik két jelöltre ezúttal is lehet szavazni.

A függetlenként induló Tomka István jelenleg a Fidesz-KDNP képviselőjeként dolgozik a testületben, ő 2010 októberében polgármester- és képviselőjelölt is volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!