szerző:
MTI

Robin KalandSziget néven pénteken megnyílt a nagyközönség előtt Magyarország első ártéri kalandparkja Tiszafüreden. A beruházás uniós támogatásból valósult meg.

A 18 hektáron épült kalandparkban az adrenalinnövelő kerékpáros triálpálya, a különböző nehézségi szintekből álló erdei kötélpályák, water walker, vízicsopper és vízikenguru mellett mászótorony, íjászpálya és tanösvény is várja a látogatókat. A bátrabbak zorbban, azaz egy hatalmas, átlátszó gumigömb belsejében száguldhatnak a dombon lefelé. A számháború- és a minigolfpálya, a húzódzkodó és a fekvenyomó pad további sportlehetőséget kínál a mozgás szerelmeseinek.

©

A 140 élményelemes komplexum egyik fő attrakciója az a 15 méter magas kültéri mászófal, amely erőt, ügyességet és bátorságot egyaránt igényel. A kalandot keresők a fal tetején megépített kilátóból gyönyörködhetnek a Tisza-tó állat- és növényvilágában, illetve 300 és 400 méter hosszú drótkötél csúszdán ereszkedhetnek le onnan - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

A Császlód-sziget kuriózuma az erdei kalandpálya, amely gyerekeknek és felnőtteknek különböző nehézségi szinteken, egyenként 10-12 méteres játékokat foglal magában körülbelül 1500 méter hosszúságban. A sziget belsejét védő töltés tetején erdei tornapálya húzódik, a fák lombkorona szintjére magaslati kötélpályás tanösvény épült. A sziget változatos növénytársulásai között 2 kilométer hosszú pallóút kanyarog.

A vendégek biztonságát ipari és egyéb alpintechnikai képesítéssel rendelkező animátor, valamint a legmodernebb és legújabb típusú biztosító felszerelések garantálják. A kalandsziget kompjárattal és motoros csónakokkal közelíthető meg.

A 250 millió forint összértékű beruházás 50 százalékos támogatással valósult meg az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával és Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár adta át pénteken.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!