szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Amin Zoltánt és Gazsó L. Ferencet jelölte a Médiatanács a Duna Televízió vezérigazgatójának, miután a korábbi vezető, Ókovács Szilveszter az Operaház kormánybiztosa lesz.

Amin Zoltánt, a Duna Tv mostani szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét, illetve Gazsó L. Ferencet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közéleti- és dokumentum műsorok főszerkesztőjét, a Magyar Rádió Zrt. Kossuth adó intendánsát javasolja vezérigazgató-jelöltnek a Duna Televízió élére a médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteken.

A televízió élére azért kell új vezetőt kinevezni, mert Ókovács Szilvesztert, a Duna Televízió Zrt. eddigi vezérigazgatóját augusztus 22-i hatállyal az Operaház kormánybiztosának nevezte ki a miniszterelnök. Mint a közleményben írták, a közszolgálati médiaszolgáltatók vezérigazgatóira vonatkozó szigorú összeférhetetlenségi szabályok szerint a vezérigazgatók egyéb kereső foglalkozást nem folytathatnak. Összeférhetetlenség fennállása esetén a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma mentheti föl tisztségéből a vezérigazgatót. Ókovács Szilveszter kormánybiztosi kinevezése után kérelmezte a kuratóriumtól munkaviszonyának megszüntetését.

Gazsó L. Ferenc
©

A médiatörvény szerint a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának döntése előtt a médiatanács tehet javaslatot a közszolgálati médiumok vezérizgató-jelöltjeire. A tanács a héten sürgősséggel vette napirendre a szavazást a jelöltek személyéről, hogy az új vezérigazgatót a kuratórium mielőbb megválaszthassa. A Duna Televízió Zrt. tulajdonosa a Közszolgálati Közalapítvány, a vezérigazgató személyéről és kinevezéséről pedig a közalapítvány kezelő szerve, a kuratórium dönt kétharmados többséggel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Gazsó L. Ferenc kerülhet a Duna Tv élére

Gazsó L. Ferenc, a Kossuth Rádió intendánsa és Amin Zoltán, a Duna Tv szolgáltatási vezérigazgató-helyettese is esélyes lehet a Duna Tv megüresedő vezérigazgatói posztjára - írja a Népszabadság.

A Charlie Hebdó miatt gyilkolt volna

A Charlie Hebdó miatt gyilkolt volna

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

Több koronavírusos összeesküvés-elméletnek dől be, aki a közösségi médiából tájékozódik

Több koronavírusos összeesküvés-elméletnek dől be, aki a közösségi médiából tájékozódik