szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ha a kormány addig benyújtja, jövő héten már dönthet a parlament a mezőgazdaságot érintő fordított áfafizetésről. A kormány azt fogja kérni ugyanis az Országgyűléstől, hogy az indítványról a házszabálytól eltérve tárgyaljon, vagyis az általános és részletes vitát, valamit a zárószavazást is bonyolítsák le ebben a kérdésben még a hétfői ülésnapon.

A házbizottság szerdai tanácskozása után Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta, hogy a kabinet várhatóan még a héten benyújtja a távhőszolgáltatással kapcsolatos javaslatát is, amelynek szintén már a jövő héten megkezdődne az általános vitája, és így a tervek szerint már október elsején hatályba lépne. Ezen kívül várható, hogy szintén még ezen a héten terjesztik be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló indítványt.

A házbizottsági tanácskozáson a Fidesz a napirend kiegészítését kérte a bírói álláshelyek betöltéséről szóló indítvánnyal.

A parlament a jövő héten kétnapos tanácskozást tart. Hétfőn szavaznak a katasztrófavédelemről szóló előterjesztésről, amelynek egyes részei csak kétharmados szavazati aránnyal fogadhatók el. Kedden megkezdődik a tavalyi zárszámadásról szóló törvényjavaslat általános vitája.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!