szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Megkapta az idézést a Fejér megyei Bíróságtól a sukorói vagyonjogi per október 20-i tárgyalására Oszkó Péter, akit tanúként hallgatnak majd meg - írta a Magyar Nemzet pénteken.

A lapnak a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere elmondta: feltehetőleg a telekcsere-szerződésről kell nyilatkoznia. Oszkó Péter a Magyar Nemzetnek felidézte, hogy 2009 őszén ő indított vizsgálatot a sukorói telekügyben, majd amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) nem tudott megállapodni Joav Blummal a szerződés felbontásáról, miniszterként előírta, hogy az MNV indítsa meg a polgári pert a feltűnő értékkülönbség miatt.

A lap emlékeztet: Joav Blum kaszinóépítési célra vásárolt egy pilisi és két albertirsai gyümölcsöst, majd ezek fejében akart megszerezni egy 70 hektáros állami területet Sukorón, a Velencei-tó partján. A megállapodásban az állt, hogy az MNV akarja  telekcsere révén megszerezni - útépítéshez - Joav Blum három külterületi gyümölcsösét.

"A meghiúsult sukorói turisztikai beruházás évek óta arra szolgál, hogy jobboldali politikusok sokszor kedvükre kiválasztott és aktuálisan ellenfélnek, vagy legalábbis túl hangos kritikusnak tekintett személyeket próbáljanak vele befeketíteni, még akkor is, ha állításaik már elsőre is értelmetlenek. A beruházáshoz szükséges telkek elcserélésének folyamata kapcsán megfogalmazott aggályokkal, az elcserélt telkek esetleges értékaránytalanságával kapcsolatban például Budai Gyula hónapokkal ezelőtt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy én személy szerint tudtam az esetleges visszásságokról. A kijelentés azonban már akkor is súlytalan maradt, s nem csupán azért, mert a telkek értékaránytalansága azóta is csupán vád, sőt a rendelkezésre álló értékbecslések nagyobb része azt nem támasztja alá, ráadásul a csere meghiúsulása következtében az államot valójában semmiféle kár nem érheti" - írta az ügyről korábban a volt pénzügyminiszter. Oszkó Péter bejegyzése a Sukoró-ügyről saját blogján itt olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivonul az orosz hadsereg Közép-Afrikából, miután választást nyert a Kreml-barát elnök

Kivonul az orosz hadsereg Közép-Afrikából, miután választást nyert a Kreml-barát elnök

Meghalt Sas József

Meghalt Sas József

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó