szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Reggel 7 és este 8 óra között lesznek nyitva a fővárosi temetők a hétvégén és a jövő hét első két napján.

A 15 fővárosi temető a következő négy napon hosszabb nyitva tartással, reggel 7 és este 8 óra között várja a megemlékezőket, a temetőirodákban pedig reggel 8 és este 6 óra között tartanak ügyeletet, ahová bárki fordulhat kérdéseivel, problémáival, illetve rendezheti befizetéseit – közölte Tóth Gábor a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) szolgáltatási igazgatója.

Az Új köztemető kivételével mindegyik temetőben tilos lesz a gépjárműforgalom. Beengedik azokat, akik autóval érkeznek és mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkeznek, és a nehezebben mozgó időseket, ugyanakkor a BTI kérése szerint ők lehetőleg délelőtt, 7 és 12 óra között keressék fel a sírkerteket.

Az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben ingyenes kisbuszok segítik a közlekedést.

Tóth Gábor azt javasolta: a látogatók a szombat-vasárnapot is vegyék figyelembe, mert "az a tapasztalat, hogy az utolsó két napban eszkalálódik annyira a forgalom, hogy közlekedési dugókat okoz a temetőn kívül és belül is".

A temetkezési intézet a három leglátogatottabb temetőben - vagyis az Új köztemetőben, a Fiumei úti sírkertben és a Farkasréti temetőben - világi és ökumenikus megemlékezést is tart.

A temetőkben a szokásosnál nagyobb létszámban lesznek jelen a rendészek, és a kerületi rendőrségek egységei is járőröznek a forgalmas napokon. Hétfőn és kedden mentőautó is készenlétben áll majd az Új köztemetőben.

Akár egy millió ember is megfordulhat a hosszú hétvége alatt a fővárosi sírkertekben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!