szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Matolcsy gazdaságpolitikája sorozatban kapta és kapja a kritikákat hazai és külföldi szakmai szervezetektől, közgazdászoktól, magától az Európai Bizottságtól, vagy épp legutóbb az Európai Központi Banktól. Semmi meglepő nincs abban, hogy ennek eredményeként az Orbán-kormány gazdaságpolitikája köznevetség tárgya, ahogy az is érthető, hogy a forint a legsilányabb fizetőeszköz a térségben - írja közleményében az MSZP.

Matolcsy György korábban tett megjegyzésére, hogy leminősítés előtt állunk, már megközelítettük a 310 forintos euróárfolyamot, de mára ”sikeresen” átléptük ezt a határt - írja közleményében az MSZP. "Mi kell még az Orbán-kormánynak ahhoz, hogy végre belássák: nem lehet felelőtlenül nyilatkozgatni és legfőképpen nem lehet a szakmai alapvetéseknek ellentmondva kormányozni egy ország gazdaságát?" - olvasható a közleményben.

Matolcsy György és Orbán Viktor
©

"A forint elszabadulása mellett – vagy eredményeként (?) – a benzin és a gázolaj is történelmi csúcsokat döntöget: a gázolaj 422, a benzin 398 forint lett szerdától" - írja az MSZP. A devizahitelesekre újabb extra terhek rakódnak, s a forintban eladósodottak is többet fizethetnek, illetve Orbán Viktor és ”jobbkeze” gazdaságpolitikai ámokfutásának árát a nemzet polgárai fizetik meg újabb és újabb adók, brutális megszorítások formájában" - fogalmaz a párt szóvivője, Török Zsolt.

Az MSZP követeli az Orbán-kormánytól, hogy haladéktalanul vonja vissza az egyértelműen elhibázott - "a forint bedöntésében is szerepet játszó" - költségvetését és fogadja el az MSZP által benyújtott, munkahelyteremtő költségvetést, melyet szinte minden szakmai szervezet támogatott - teszi hozzá a párt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Utazási szigorításokat tervez az EU – Szijjártó nem vár Brüsszelre

Utazási szigorításokat tervez az EU – Szijjártó nem vár Brüsszelre