szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor miniszterelnök ma arról tájékoztatta az Országgyűlés elnökét, hogy javaslatot kíván tenni a köztársasági elnöknek Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterré történő kinevezésére - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Németh Lászlóné
©

A miniszterelnök arra kérte az Országgyűlés elnökét, hogy a miniszterjelölt bizottsági meghallgatásához szükséges intézkedéseket tegye meg - olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

A parlament gazdasági és informatikai bizottsága már holnap délelőtt 11-kor meghallgathatja a jelöltet, majd az önkormányzati bizottság délben, az európai ügyek bizottsága pedig 13 órakor.

Németh Lászlóné jelenleg a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyetteseként dolgozik, és az MFB igazgatóságának belső tagja. Németh Lászlóné - leánykori nevén Serényi Zsuzsanna - tavaly július óta az MVM igazgatóságának is tagja, és 2002 és 2010 között az OTP Banknál is dolgozott mint ügyvezető igazgatóhelyettes.

A Magyar Közlönyben mindössze egy napja, kedden jelent meg az a miniszterelnöki rendelet, amely szerint Orbán Viktor átmenetileg Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert bízta meg a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörének gyakorlásával.

Orbán december 12-én még azt közölte, hogy a következő napokban döntik el, ki lesz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) új vezetője, a döntésig pedig Fónagy János államtitkár irányítja a tárcát. A Fónagy új feladatköréről szóló kormányzati döntés azonban sohasem jelent meg a Magyar Közlönyben.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter december 8-án közölte, hogy feladatainak sokasága miatt kezdeményezi felmentését a miniszterelnöknél miniszteri posztjáról, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.

A kormányfő elfogadta a lemondást, és december 15-i hatállyal Fellegi Tamást tárca nélküli miniszternek nevezte ki. Fellegi Tamás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folyó tárgyalásokat irányítja, valamint - Orbán Viktor szavai szerint - "az országgal szembeni pénzügyi támadások visszaverése érdekében szükséges intézkedésekre" is javaslatokat tesz majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?