szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Médiatanács mai ülésén határozott arról, hogy a Klubrádió kérelmének megfelelően, a rádió újabb 60 napos ideiglenes szerződést köthet a Budapest 95,3 MHz, Esztergom 98,1 MHz és a Tatabánya 96,7 MHz médiaszolgáltatási jogosultságra - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az ügy előzménye, hogy a Klubrádió frekvenciajogosultsága 2011 februárjában lejárt; a hatóság tavaly megpályáztatta a frekvenciát, amelyet az eljárásban az Autórádió Kft. nyert el. A Klubrádió jogorvoslattal élt a Médiatanács határozatával szemben.

A Médiatanács február 1-jén, a jogszabályban biztosított lehetőségével élve kiegészítette a Budapest 95,3 MHz rádiós jogosultság pályázati eredményéről szóló határozatának indokolását. A kiegészítés nem érinti ugyan a pályázat eredményét, ám emiatt a Fővárosi Táblabíróság az ügy - eredetileg február 6-ára tervezett - tárgyalását elnapolta.

Vicsek Ferenc, a Klubrádió főszerkesztője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében ugyanakkor azt írta, hogy a Médiatanács azért egészítette ki a döntést, mert "a saját eredeti határozatában jogsértést talált".

©

Kiricsi Karola, a médiahatóság szóvivője erre utalva azt mondta, nem igaz, hogy az eredeti határozat jogellenes. A Médiatanácsnak lehetősége van saját határozatának kiegészítésére - közölte -, és sem az Országos Rádió és Televízió Testület korábbi évtizedes gyakorlata, sem pedig a médiatanács eddigi gyakorlata szerint a határozatnak nem kell tartalmaznia a műsorterv szubjektív értékelését. Mint mondta, ez részükről csak egy kiegészítést jelentett azzal a céllal, hogy a pályázók részletesebben megismerhessék a döntés hátterét.

A szóvivő emlékeztetett az NMHH korábbi közlésére, amely szerint az új határozat indokolása minden pályázó számára világosabban, egyértelműbben és részletesebben fejti ki, hogy e kategóriában a Médiatanács a döntés meghozatalakor milyen szempontok alapján értékelte az általuk és versenytársaik által benyújtott pályázatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!