szerző:
Dezső András
Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Tanyi Györgyöt, az éjszakai élet egyik ismert alakját, miután szombat hajnalban gázpisztollyal lövöldözött egy belvárosi szórakozóhelyen. A 47 éves férfi azt követően használta a pisztolyt, hogy megverték - mondta a gyanúsított ügyvédje. Nem ez az első eset, hogy a korábban rettegett figuraként ismert Tanyit megtámadták. Azt, hogy most kikkel került összetűzésbe, nem tudni, de alvilági pletykák szerint egykori rendőrökkel.

Rájár a rúd Tanyi Györgyre. Az éjszakai élet ismert alakja szombat hajnalban lövöldözött gázpisztollyal egy belvárosi szórakozóhelyen. Jóllehet a Blikk cikke szerint a kiérkező rendőrök vérző fejjel találtak rá a lövöldözőre, aki „tisztázatlan körülmények között” nekiment a bejárati üvegajtónak, a hvg.hu-nak a férfi ügyvédje elmondta: Tanyi György azért volt véres, mert a szórakozóhelyen megverték. Ezt követően használta a gázpisztolyt.

„Ügyfelem nem volt teljesen józan. Nekidőlt egy asztalnak, mert neki is lökték. Emiatt szóváltásba került az ott ülő társasággal. Ebből lett a verekedés, amelyből sértett félként került ki, hiszen őt verték meg. Ezután kiment a szórakozóhelyről és azért ment vissza, mert féltette a vejét, aki bent volt. Amikor visszament, egy sörösüveggel a kezében odalépett hozzá valaki, s ekkor – úgymond riasztásként – adta le a lövéseket” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Retteghy István ügyvéd.

Három-négy ember esett neki

Tanyit a kiérkező rendőrök őrizetbe vették; felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják, amiért egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. Figyelemreméltó, hogy ügye egyből a szervezett bűnözés elleni osztályhoz került. A 47 éves férfi a rendőrségen ugyan nem tett vallomást, de hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróságon már igen. Úgy tudjuk, vallomásában elmondta: az asztaltársaságnál, amellyel konfliktusba került, nyolcan ültek, ebből három-négy ember esett neki.

Információnk szerint Tanyit az őrizetbe vételét követően kórházba kellett vinni. Az arcán és a testén is megsérült, sőt egy sérülése miatt az urológiára is be kellett utalni. Alvilági körökben terjedő pletyka szerint a férfinak egykori rendőrökkel gyűlt meg a baja a belvárosi klubban, de ezt védője lapunknak sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.

"Nincs pozícióm"

A rendőrség előtt évtizedek óta ismert Tanyiról az a hír terjed, hogy egy ideje megingott a pozíciója az éjszakában. Ezzel kapcsolatban a férfi egy hónapokkal ezelőtt a hvg.hu-nak adott exkluzív interjújában mindössze annyit mondott: a róla szóló híreket olyanok terjesztik, akiknek érdekükben áll, hogy "bizonyos szférában megszűnjenek a pénzkeresési lehetőségei".

„Nincs pozícióm az éjszakában, és nem szeretném, hogy pozíciót töltsek be. Arra, hogy rendőrségi és ügyvédi berkekben ezt rebesgetik, azt tudom mondani: minden ilyen hír valótlan. A másik dolog, hogy azért nem lehet meggyengülni egy olyan helyzetben, ahol én vagyok, mert ezekről a dolgokról a rendőrök, ügyvédek vagy bárki más, aki nincs benne, nem tud, nem is lehet tudni. Régen rossz lenne, ha ezekről a dolgokról ezek az emberek tudnának” – mondta az akkori interjúban.

Tanyi György neve legutóbb a MOM Parkban található Leroy étterem felgyújtása kapcsán került szóba. 2009. január 5-én a kávézóba egy Suzuki hajtott bele, majd miután a vezető kiszállt, felgyújtotta az autót. Ebben az ügyben Tanyit is meggyanúsították, de a bíróság első fokon felmentette a vádak alól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen az élet most Izraelben, ahol a lakosság felét már beoltották – videó

Ilyen az élet most Izraelben, ahol a lakosság felét már beoltották – videó

Elhallgatta a Nemzeti Filmintézet az egyik magyar fesztiválsikert

Elhallgatta a Nemzeti Filmintézet az egyik magyar fesztiválsikert

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését