szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Második alkalommal indulnak el zarándokok a Magyar Zarándokúton március 30-án Esztergomból, és 17 napos gyaloglás után érik el Siklós máriagyűdi településrészét. Az úton részt vesz Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége is - írja a Turizmus Online. A zarándokok húsvétvasárnap érkeznek majd Kalocsára.

A tavaly először elindított zarándoklaton, amely számos szakrális helyet érint, a bevezető évben háromszázhúszan vettek részt - mondta a Turizmus Online beszámolója szerint Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke. Szerinte idén már megcélozzák az ezres résztvevői számot.

Rumi Imre arról is beszámolt, hogy minden évben felkérnek egy közéleti személyiséget, hogy csatlakozzon a zarándoklathoz: tavaly mindössze kenyéren és vízen élve Papp Lajos szívsebész ment végig az úton, idén pedig Schmitt Pál államfő felesége, Makray Katalin vállalta ezt.

"Gondolatban már régen készültem egy ilyen zarándoklatra. A jó Isten küldte nekem ezt a lehetőséget, hogy egy ilyen utat Magyarországon megtehetek" – ezekkel a szavakkal köszönte meg a szervezők felkérését Schmittné Makray Katalin.

Az államfő felesége elmondta, hogy edzéssel készül az útra. Ennek részeként nemrég 25 kilométert gyalogolt négy óra alatt Budapesten.

A spanyolországi El Camino-hoz hasonlított közel 500 kilométeres utat Esztergom és Máriagyűd között 17 nap alatt teszik majd meg a megnyitó zarándoklat résztvevői, akik átlagosan napi 20-30 kilométert gyalogolnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orosz vakcina és felhőszakadás a láthatáron

Radar360: Orosz vakcina és felhőszakadás a láthatáron

Tízből egy nőt érint a baj, de nehéz észrevenni a csokoládécisztákat

Tízből egy nőt érint a baj, de nehéz észrevenni a csokoládécisztákat

A kínai luxusautók csúcsa az 5,6 méteres Hongqi H9+

A kínai luxusautók csúcsa az 5,6 méteres Hongqi H9+