szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor végül is felismerte, hogy a jelenlegi helyzetből Magyarország számára az egyetlen lehetséges kiút, ha megkezdődnek az IMF/EU tárgyalások – mondta a Klubrádió Megbeszéljük cím műsorában Kovács László volt EU-biztos.

Fellegi Tamás még próbálja menteni a kormány és Orbán Viktor arcát – mondta a volt külügyminiszter a Klubrádióban. Hozzátette, eleve az volt a dilemma, hogy Orbán Viktor azt a képet igyekezett mutatni, hogy nekünk nem diktálhat senki, senki nem mondhatja meg, milyen legyen a jegybanktörvény a médiatörvény, de az Uniónak az a lényeg, hogy milyen ne legyen. Igyekszik megőrizni a képet, tegnap kerülte a sajtótájékoztatóján, hogy itthon nem érezzék úgy hogy engedett, de Barroso is elégedett legyen - mondta Kovács László.

"Orbán Viktor és kormánya sokat vesztett szimpátiában és hitelben. Ilyen volt, amikor rossz fordítást küldtek el Brüsszelbe, és akkor azzal védekezhet, hogy nyers fordítás. Pedig oldalak hiányoztak. Sok mindent elrontottak ezzel az óvodás magatartással" - véli a volt külügyminiszter.

Fellegi Tamás szerdai sajtótájékoztatója
©

"Barroso elnök most megelőlegezte a bizalmat Orbán Viktorral szemben, ez egy gesztus, de ez a tárgyalások megkezdésére vonatkozik. A tárgyalásokat megállapodással kell lezárni, addig kicsit erősödik a forint, de ha megint huzavonát éreznek majd, ez az átmeneti bizalomerősödés megint elszáll" - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust