szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor kormányfő ma Varsóban találkozik szlovák kollégájával, Robert Ficóval, aki újabb kormányfői kinevezése óta első ízben folytat megbeszélést a magyar miniszterelnökkel.

Nem a szlovák állampolgársági törvény lesz a témája Robert Fico és Orbán Viktor csütörtöki varsói találkozójának - adta hírül a SITA szlovák hírügynökség a szlovák kormányfő kijelentésére hivatkozva.

Fico - mint ezt egy a kettős állampolgárság ügyében feltett újságírói kérdésre felelte Brüsszelben kedden - nem látja okát annak, hogy Orbán Viktorral gazdasági és szociális témákon kívül másról is tárgyaljon varsói találkozójukon.

"Biztosítani akarom önöket, hogy ezekre a tárgyalásokra csak gazdasági és szociális témákkal és kölcsönösen előnyös gazdasági projektekkel indulok, nincs okom semmi másról beszélni magyar partneremmel" - jelentette ki Fico. Hozzátette: nem volt még alkalma – újabb kormányfői kinevezése óta – találkozni Orbán Viktorral, és ezért úgy véli, kár lenne nem kihasználni a mostani lehetőséget arra, hogy leüljön és néhány szót váltson a magyar kormányfővel.

Robert Fico a Lengyelország–Közép-Európa–Kína gazdasági fórum alkalmával folytat kétoldalú tárgyalásokat Orbán Viktorral Varsóban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

Egy péniszszobor eltűnése miatt nyomoz a német rendőrség

Egy péniszszobor eltűnése miatt nyomoz a német rendőrség

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók