szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkönnyebbülten jöttek ki a mai magyarérettségiről az eduline által megkérdezett diákok. Bár a szövegértési feladatok szerintük félreérthetően voltak megfogalmazva, összességében elégedettek voltak az idei feladatsorral.

Szalai Péter, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium diákja szerint a szövegértési feladatsor nehezebb volt, mint az előző években. „Van olyan ismerősöm, aki ezen csúszik majd el, mert félreértette a feladatot” - mondta az Eduline-nak nyilatkozva a tanuló, aki a szövegalkotási feladatok közül az érvelést választotta, a Camus-idézetben szereplő állítás ellen érvelt a klasszikusokon túl mai irodalmi példákat is felhozva a hősiességre, például a Harry Pottert vagy Stephen King Halálsoron című regényét. A diákok érettségi feladatokról alkotott véleményéről még többet olvashat az Eduline.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!