szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A köztársasági elnöki címről plágiumbotránya nyomán április 2-án lemondott Schmitt Pál rezidenciájának ügyében már abban a hónapban elkezdett intézkedni a vagyonkezelő, holott ő még május 2-án sem adott egyértelmű választ arra, hogy közpénzből fizetett ingatlanba fog-e költözni - írja a Blikk.

Már keresik Schmitt Pál köztársasági elnök állami szolgálati lakását, vagyis a volt államfő kérte, hogy az állam biztosítson számára ingatlant - írja szerdai számában a Blikk. A lap megtudta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV), hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) áprilisi megkeresését követően a vagyonkezelő már elkezdte az arra alkalmas ingatlan felkutatását.

A dolog érdekessége, mutat rá a Blikk, hogy az államfő folyamatosan titkolózott arról, hogy kéri-e az állami ingatlant. Április 19-én kabinetfőnöke azt mondta, időben tudatják majd, hogyan döntött Schmitt, a volt államfő pedig május 2-án is még azt nyilatkozta, hogy a miniszterelnök úrral beszél a járandóságáról, bár azt is hozzátette, hogy "nem tudok hirtelen mindenről lemondani. Ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár".

A napilap felidézi, hogy a Schmitt állami lakásáról szóló első árulkodó nyom egy, az államfőváltás költségeire vonatkozó kormányhatározatban szerepel, amely szerint a KEH 150 millió forintot kap intézményi beruházási kiadásokra, márpedig ehhez hasonló összeget költöttek két elődje, Mádl Ferenc és Sólyom László ingatlanjára. Schmitt nevén egyébként három nagyértékű ingatlan is szerepel, kettőben lányai laknak, míg egyben külföldi bérlők élnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!