szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hétfőn, kedden és csütörtökön ülésezik jövő héten a parlament. Csütörtökön politikai vitanapot tartanak "Az Orbán-kormány két éve" címmel – derült ki a Házbizottság csütörtöki ülése után.

György Bálint sajtófőnök azt mondta: a Házbizottság ülésén sem a kormány, sem a frakciók nem kérték azon törvények tárgyalását, amelyeket Áder János köztársasági kedden megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek, így azok nem szerepelnek a napirendi javaslatban.

A Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatósága még kedden közölte, hogy a kisajátításról szóló törvény módosítását az Országgyűlés a házszabályba és a jogalkotási törvénybe ütköző módon fogadta el, a sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló jogszabály pedig olyan súlyos koherenciazavarban szenved, amelyet csak annak újbóli megtárgyalásával lehet orvosolni.

A tervek szerint a képviselők hétfőn döntenek egyebek mellett a roma integráció évtizede program stratégiai terve és a nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia összhangjáról szóló jelentésről, az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők műveleteiben történő további magyar katonai szerepvállalásról, a katasztrófavédelmi hozzájárulás eltörléséről, az egyes családjogi és cégjogi eljárások egyszerűsítéséről, a nemzeti vagyonról szóló törvény módosításáról, a négy országos népszavazási kérdésről szóló határozatokról, a budapesti Istvánmező rehabilitációs programról és a Nemzeti Eszközkezelő működésével kapcsolatos egyes törvények módosításáról is.

©

Ezután kedden 4 óra 20 perces időkeretben megkezdődik a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011. május 31-e és 2011. december 31-e közötti üzleti évéről szóló beszámoló általános vitája, az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításának általános vitája, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény módosításának általános vitája is.

Csütörtökön 4 óra 20 perces időkeretben tartják meg az MSZP által az Orbán kormány két évéről kezdeményezett politikai vitanapot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!