szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a Hankook abroncsgyár vezetése nem hajlandó együttműködni a vegyipari dolgozók szakszervezetével annak érdekében, hogy a június 4-i tragikus baleset után balesetvédelmi feltáró bizottság jöjjön létre a cégnél - írta közleményében a párt három politikusa.

A  Hankook Tire rácalmási gyárában egy 23 éves fiatalember június 4-én karbantartási munkálatok közben szenvedett halálos balesetet.

Scheiring Gábor és Szél Bernadett parlamenti, valamint Szabó Zsolt dunaújvárosi önkormányzati képviselők közleményükben azt írják, az LMP a haláleset miatt indokoltnak tartja a rendkívüli munkavédelmi felülvizsgálatot a kiemelt beruházásokról szóló jogszabályok alapján gyorsított eljárásban engedélyezett üzemeknél.

Fontosnak nevezik, hogy biztosítsák az érdemi szakszervezeti képviselet és érdekérvényesítés lehetőségét. Emellett elfogadhatatlannak tartják, hogy a gyár vezetése nem hajlandó együttműködni a vegyipari dolgozók szakszervezetével abban, hogy a június 4-i tragikus baleset után balesetvédelmi feltáró bizottság jöjjön létre a hasonló esetek megelőzésére.

Az LMP emlékeztet arra is, hogy a kormány tavaly év végével összevont három munkaügyi intézményt, és ez a lépés érintette az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséget is.

Hangsúlyozzák, hogy a munkavédelmi felügyelőségek felügyelői létszáma számottevően csökkent, ezért felszólították a kormányt, hogy készítsen utólagos értékelést arról, hogy az intézményi összevonás és elbocsátás miként befolyásolta a munkabiztonsági szabályok betartatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!