szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lejárt szerdán az a hetvenkét órás határidő, amely alatt a Legfőbb Ügyészségnek döntenie kellett arról, hogy indít-e büntetőeljárást Morvai Krisztina feljelentése nyomán a West-Balkán-ügyben a rendőrségi ügyeletesek szerepének tisztázására - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Az ügyészség szerdán nem adott ki hivatalos információt arról, hogy megindították-e az eljárást - teszi hozzá a lap.

Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő vasárnap tett feljelentést a legfőbb ügyésznél, miután a West Balkán-ügy ítéletének indoklásában elhangzott: a rendőrséget több, a végzetes eseményen részt vett fiatal hívta telefonon a három halálos áldozatot követelő diszkótragédia idején, ám az ügyeletesek nem siettek a segítségükre.

A politikus segítségnyújtás elmulasztása miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, és mint a lapnak elmondta, azt e-mailben juttatta el a Legfőbb Ügyészséghez. Megjegyezte, hogy korábban más ügyekben is hasonlóan járt el, s akkor a hatóság azonnal reagált a megkeresésre.

©

A lap felidézi a Legfőbb Ügyészség szóvivőjének vasárnapi nyilatkozatát, aki elmondta: megvárják a tértivevényes küldeményt, s annak tanulmányozása után döntenek arról, hogy indítanak-e eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rogán volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Rogán volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Közel félmilliárdba került eddig a Türk Tanács budapesti irodája

Közel félmilliárdba került eddig a Türk Tanács budapesti irodája