szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hevesi önkormányzat fideszes képviselői elhatárolódnak a városi Fidesz-elnök azon állításától, amelyben közpénzek felelőtlen kezelésével és az iskolások ebédpénzének eltüntetésével vádolta a város független polgármesterét – derül ki abból a közleményből, amelyet három fideszes képviselő írt alá.

Sveiczer Sándor, a városi pártszervezet vezetője, aki maga is önkormányzati képviselő, hétfői közleményében úgy fogalmazott: "Nem tudjuk, mire ment el a pénz, kinek a zsebébe vándorolt törvénytelenül a szülők befizetése és az állami támogatás! Itt bűncselekmény gyanúja is felmerülhet, ezért feljelentést teszünk az ügyben!". Szerinte a város megkárosította a szülőket, mert több mint 200 millió forinttal tartozik a közétkeztető cégeknek, miközben az iskolákban, az óvodákban és a bölcsődékben beszedték az ebédpénzt. Ez azonban mégsem jutott el azokhoz, akik az ételt szállítják, csakúgy, mint az állami normatíva, pedig azt is minden hónapban utalja az államkincstár Hevesnek – közölte korábban Sveiczer Sándor.

Balázs Ferenc fideszes alpolgármester ezután viszont azt nyilatkozta: megdöbbenéssel értesültek Sveiczer Sándor magánakciójáról, amellyel támadást indított az önkormányzat ellen anélkül, hogy a testület fideszes képviselőivel egyeztetett volna. A helyi Fidesz-csoport sem foglalhatott állást, mert az elnök nem hívott össze csoportgyűlést – tette hozzá.

A politikus szerint a közleményben megfogalmazott vádak alaptalanok, hiszen Sveiczer Sándornak tudnia kell, hogy a közétkeztetés fenntartásához az állami normatíván és a szülői hozzájáruláson kívül jelentős önkormányzati támogatás is szükséges.

Az aláírók hangsúlyozzák, hogy Sveiczer Sándor tagja volt az előző és tagja a jelenlegi testületnek is, egyebek mellett a közbeszerzési és a városfejlesztési bizottság elnökeként. Vagyis most is, és a múltban is rálátása volt a pénzügyi döntésekre. Tudja, hogy a felvett hiteleket az általa is kezdeményezett és felügyelt programokra, fejlesztésekre költötte a város

Ezért felszólítják Sveiczer Sándort, hogy hagyja abba a szándékos károkozást, és önkormányzati esküjét szem előtt tartva felelős városvezetőként működjön közre a helyzet megoldásában – mondta Balázs Ferenc.

Csáki Zsigmond, a település polgármestere ugyancsak visszautasította a vádakat, és politikai támadásról beszélt.

Sveiczer Sándor azután adott ki közleményt, hogy a település képviselő-testülete hétfőn elfogadta a város válságköltségvetését. Július elején csődöt jelentett a település, és adósságrendezési eljárás indult az önkormányzattal szemben.

Csáki Zsigmond korábban a Fideszben politizált, a párt Heves megyei elnöki tisztét is ellátta, de a helyi rendelőintézet privatizációja után kizárták a pártból, a Fidesz központi vezetősége ellenezte ugyanis a magánosítást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utazási szigorításokat tervez az EU – Szijjártó nem vár Brüsszelre

Utazási szigorításokat tervez az EU – Szijjártó nem vár Brüsszelre

Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb

Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között