szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több rendőr lesz az utcákon, így javulhat az emberek biztonságérzete – ezt ígérte a belügyminiszter hétfőn Miskolcon.

Miskolc közbiztonsága jelentősen javult, a városban csökkent a bűnözés, 30 százalékkal kevesebb rablást, illetve a lakásbetörést követtek el - mondta Pintér Sándor, kiemelve Miskolc Lyukó-völgyi részét, ahol a készenléti rendőrség helyi szerveivel közösen dolgoztak a közrend és a közbiztonság javításán.

Ahhoz, hogy elérjék ezt az eredményt, 192-vel növelték a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség létszámát, közülük 31-en kerültek a miskolci kapitánysághoz - tette hozzá.

Pintér Sándor közölte: tovább növelik a készenléti rendőrség létszámát, de ahhoz, hogy visszaszorítsák a bűncselekményeket, a foglalkoztatás növelésére is szükség van. Emlékeztetett arra, hogy Miskolc egymilliárd forintot kapott a közfoglalkoztatásra; ez is a közrendet és a közbiztonságot szolgálja - tette hozzá.

A tárcavezető kitért a 26-os számú főút megépítésére, amely - mint mondta - nemcsak az itt élők közlekedését segíti majd, hanem munkát is ad, emellett védelmet jelent egy a 2010-es hasonló árvízi helyzet esetén Miskolc keleti részének. További munkalehetőségként említette a szirmabesenyői büntetés-végrehajtási intézet bővítését.

Négyszáz új munkahely jöhet létre Miskolcon a 112-es telefonközpont létrehozásával. Oda futnak be majd a katasztrófavédelmi, tűzoltósági és a rendőrségi segélyhívások. Két ilyen központ lesz az országban, a másik Szombathelyen - fűzte hozzá.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz) elmondta, hogy 65 millió forint támogatást nyújt a miskolci önkormányzat a helyi rendőrségnek. Beszámolt arról, hogy hétfőtől Miskolc legfrekventáltabb területein négy rendőr járőrpár, valamint hat rendőr, közterület-felügyelő pár kezdi meg a szolgálatot. A járőrözés helyszíneiről a lakossággal folytatott egyeztetés után döntöttek, ezeket a tapasztalatok alapján később módosíthatják.

Miskolcon 79 kamera képeit folyamatosan figyelik, a lakosság éjjel-nappal ingyenesen hívható telefonszámon teheti meg a bejelentéseit - jegyezte meg. A polgármester elmondta azt is, hogy a külterületeken - a nyolc mezőőr mellett - lovas mezőőrség kezdte meg munkáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!