szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kaliforniai Healdsburgben élő Bela Varga a kuruc.info valódi tulajdonosa - írja az atlatszo.hu magyar oknyomozó portál.

A kuruc.info korábban ismeretlen tulajdonosa és tréfásnak szánt álneveken munkálkodó szerkesztői a kezdetek, a domain 2006-os bejegyzése óta nem vállalják a jogi felelősséget az általuk közölt tartalmakért. Eleve úgy jegyezték be a kuruc.info domaint, hogy az “identitásvédelemre” szakosodott Domains by Proxy amerikai internetszolgáltató neve jelenjen meg az adatbázisokban a valódi domaintulajdonos neve helyett - írja az atlatszo.hu.

A Domains by Proxy ebből a szolgáltatásból él, és csak akkor fedi fel az ügyfelei személyazonosságát, ha arra a törvény kötelezi, vagy ha a felelősség átvállalásából jelentős kára származhat. Ugyanakkor a cég azt már nem vállalja be, hogy esetleg őt marasztalja el a bíróság valamelyik ügyfele helyett, ilyenkor rövid úton megszabadul az érintettektől, aminek az a következménye, hogy a domain-regisztrációs adatbázisokban megjelenik a valódi domaintulajdonosok neve.

Varga Béla
©

Július 20. óta a domain-regisztrációs adatbázisokban a kuruc.info internetcím tulajdonosaként a Domains by Proxy helyett a valódi tulajdonos neve és lakcíme szerepel. Ő pedig nem más, mint a festői Napa-völgyben élő volt borász, akit már korábban is többször összefüggésbe hoztak a hírportállal, de eddig nem volt erről konkrét bizonyíték.

A kaliforniai borász Bela Varga 1988-ban szerzett diplomát a budapesti Kertészeti és Élelmiszer-ipari Egyetemen, és rögtön ezután az Egyesült Államokba disszidált. Először a kaliforniai Chateau Souverain, majd a Washington állambeli Claar Cellars alkalmazta. Borászati karrirejének legutolsó fellelhető, 2007-es állomása a szintén kaliforniai Callaway Wineyard. Ezen felül tulajdonosa egy magyar árukat forgalmazó healdsburgi boltnak, a 2008-ban megnyílt The Red Paprikának, ahol visszavonult borkészítőként jellemzi magát.

Ez a Bela Varga minden bizonnyal azonos azzal a Bela Vargával, aki rendkívül aktív a Facebookon, több profilt is regisztrált a saját nevén, a saját képeivel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

Újabb gonddal néz szembe az amerikai gazdaság: felütötte a fejét az acélhiány

Újabb gonddal néz szembe az amerikai gazdaság: felütötte a fejét az acélhiány