szerző:
hvg.hu

A Blikk szerint koronatanú lett a rendőrséget is érintő korrupciós botrányban egy magas rangú rendőri vezető, aki feltárta a nyomozóknak, hogy kiknek a segítségével válthatott az ügyben gyanúsított Vizoviczki László az éjszaka császárává.

Alkut kötött a nyomozóhatósággal egy magas rangú egyenruhás, akinek a saját szerepe a rendőri korrupciós ügyben a többiekéhez képest jelentéktelen volt - írja a Blikk, amely pénteki cikkében azt írta, hogy az illető a rendőri átszervezések miatt amúgy is elveszítette volna állását, de a megkötött alku miatt egyéb büntetést nem szabnak ki rá.

A Budapesten szolgálatot teljesítő, immár leköszönő rendőri vezető, akinek nevét nem ismeri a Blikk, a lap szerint elmondta, kiknek mi volt a szerepe a V. László által működtetett bűnszervezetben, mekkora pénzek mozogtak az éjszaka császára és az egyenruhások között, sőt arról is beszámolt, hogy mely fővárosi politikusok segítségével, vagy tudtával folytak éveken át a visszaélések.

A gyanúsítottból lett tanút biztonsága érdekében még az iratokban is egy kóddal jelölik majd, megjelennie egyszer sem kell neki a bíróságon, extrém esetekben a bíró egy hatósági tanú jelenlétében kihallgathatja - írják.

Mint ismeretes, a főügyészség korábban őrizetbe vette Hopka Lajost, Kalmár Tamást, illetve Vizoviczki Lászlót és mindenesét, V. Istvánt. Nem sokkal ezután Gulyás Imrét és K. Attilát is előzetesbe helyezték, azzal a gyanúval, hogy fizetést kaptak az éjszaka urától.

A gyanú szerint V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt és irányította azokat. Neki dolgozott a másik civil gyanúsított V. István, akinek a feladata az volt, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken - ezek bezárása érdekében - razziákat tartsanak. Ezenfelül tájékoztatnia kellett V. Lászlót az esetlegesen ellene irányuló rendőri eljárásról. Ennek érdekében épített ki évekkel ezelőtt korrupciós kapcsolatot Gulyás Imrével, Hopka Lajossal, Kalmár Tamással és K. Attilával V. István, aki elfogásáig havi rendszerességgel, több százezres, illetve milliós nagyságrendű "fizetést" adott a rendőröknek. A vesztegetési pénzt Vizoviczki László biztosította.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ijesztő fotók érkeztek a reggeli nagydorogi balesetről

Ijesztő fotók érkeztek a reggeli nagydorogi balesetről

ifj. Vidnyánszky Attila: Boldognak lenni nem szégyen

ifj. Vidnyánszky Attila: Boldognak lenni nem szégyen

Ne szomorkodjon a rossz idő miatt, a szomszédban havazik

Ne szomorkodjon a rossz idő miatt, a szomszédban havazik

Újabb robbanás történt Sri Lankán

Újabb robbanás történt Sri Lankán

Kegyetlen előzetest kapott a Trónok harca 3. része

Kegyetlen előzetest kapott a Trónok harca 3. része

A berlini utcákon nagy csata dúl az éjszaka királya címért

A berlini utcákon nagy csata dúl az éjszaka királya címért