szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"A Milla többet árt, mint használ, mert utcára viszi az embereket és hamis illúziókat épít" - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke nem javasolja, hogy bárki is elmenjen a Milla tüntetésre „biodíszletnek”.

"Meg kellene mutatni, hogy Orbán demokratikus ellenzéke erősebb, mint a kormány támogatói" - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Milla azonban többet árt, mint használ, mert utcára viszi az embereket és hamis illúziókat épít.

A pártelnök elmondta: a tömörülés egyenlőségjelet tesz az Orbán–kormány jogállamot felszámoló működése és az elmúlt húsz év politikai történései között. A tapasztalat az, ha odamegy pár tízezer ember egy ilyen rendezvényre, a végén csalódottan távozik – tette hozzá Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki tömörüléseknek együtt kellene működniük.

A Demokratikus Koalíció elnöke elmondta: október 23.-án a DK egyedül fog ünnepelni, és nem fogják korlátozni saját magukat azért, hogy a Milla tüntetéseire elegen tudjanak menni. Nem javaslom, hogy bárki is elmenjen a Milla tüntetésre „biodíszletnek” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ilyen civil mozgalmakból hiányoznak a programok, nem tudnak semmit mondani az embereknek arról, milyen megoldásokat javasolnak a politikai problémákra.

A DK elnöke elmondta: beszélt Bajnai Gordonnal – akiről több helyen is megjelent, hogy a Milla tüntetésén jelenti be, hogy visszatér a politikába – és azt tanácsolta neki, próbálja meg összefogni az ellenzéket és ne csak legitimálja a Milla rendezvényét. A politikus szerint Bajnai Gordon lehet koalíció-kötő személy, de nem a személyek a lényegesek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk