szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Választási szervezetet hoz létre Bajnai Gordon egyesületével a Milla - jelentette be Juhász Péter, a Milla vezetője.

Elindítja a Milla a Haza és Haladás Egyesülettel az „Együtt 2014” választási mozgalmat – jelentette be az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Szabad sajtó úti tüntetésén Juhász Péter, a szervezet elnöke.

Mint korábban a hvg.hu beszámolt róla, a civil szervezetek összefogását sürgeti majd visszatérő beszédében Bajnai Gordon a Milla délutáni rendezvényén. A hvg.hu úgy értesült, a volt miniszterelnök így próbálja megteremteni az Orbán-kormány leváltásának alapjait.

„Még mindig túl sok politikus néz minket baleknak, a voksainkat akarják. De az nem elég, ha valaki Orbán távozását akarja. A kormányváltás már nem elég, új Magyarországot akarunk, új politikai kultúrát" – mondta a Milla tüntetésén Juhász Péter, aki azt ígérte, valóban demokratikus rendszert akarnak létrehozni.
Értesüléseink szerint a volt miniszterelnök bejelenti, hogy a Milla, a szakszervezeti mozgalomból létrejött Szolidaritás és a múlt héten létrehozott Haza és Haladás Egyesület közös platformot kialakítva összefog, hogy elősegítse a kormányváltást.

Haza és Haladás Egyesületet (HHE) múlt hét csütörtökön hozták létre. A szervezet úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az egyesület széles választói összefogás megteremtője, "társszervezője" kíván lenni. A távirati irodának küldött közlemény szerint a HHE tudja, nincs visszatérés az elmúlt két évtized politikai kultúrájához és gyakorlatához, helyette „új és régi szereplők, szervezetek kölcsönös változására, majd együttműködésére van szükség”. A Milla a múlt héten szervezte meg a maga egyesületét.

Az október 23-i eseményekről folyamatos tudósításunkat itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bajnai egy új ellenzéki pólust jelent be

A civil szervezetek összefogását sürgeti majd visszatérő beszédében Bajnai Gordon a Milla délutáni rendezvényén. A hvg.hu úgy értesült, a volt miniszterelnök így próbálja megteremteni az Orbán-kormány leváltásának alapjait. Az LMP vezetői magánemberként jelennek meg a tüntetésen, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a hvg.hu információi szerint távol marad.