szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP elutasítottsága még Gyurcsány Ferenc pártjáénál is magasabb az LMP táborában a Nézőpont Intézet felmérése szerint. A kutatás 4 százalékosra mérte az LMP, 7 százalékosra Bajnaiék támogatottságát.

A választásra jogosult felnőtt lakosság 4 százaléka szimpatizál jelenleg a legkisebb parlamenti párttal, az LMP-vel, míg Bajnai Gordon formációját, az Együtt 2014-et 7 százalék támogatja – derül ki a Nézőpont Intézet október 24-26. és 29-31. között készült felméréséből. Az Együtt 2014 jelenlegi formájában különösen vonzó az LMP-vel szimpatizálók számára, hiszen 62 százalékuk elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben a Bajnai Gordon fémjelezte tömörülésre szavazzon.

Az LMP és az MSZP bármilyen együttműködése azonban a tábor közel kétharmadát távol tartaná a voksolástól: mindössze 29 százalékuk tartja elképzelhetőnek, hogy a jövőben a szocialista pártra, vagy jelöltjeire szavazzon - áll az elemzésben. Ezt részben az erős demográfiai törésvonal is magyarázhatja: az LMP táborának 44 százaléka 30 év alatti, 59 százaléka legalább érettségivel rendelkezik, 30 százaléka Budapesten, 80 százaléka pedig nyugat- és közép-magyarországi megyében él.

Az MSZP elutasítottsága még Gyurcsány Ferenc pártjáénál is magasabb az LMP táborában: utóbbival kapcsolatban csak minden második elempés (50 százalékuk) vetette el a jövőbeli támogatás lehetőségét.

Aktuális kutatásukban a Fidesz-KDNP támogatottsága 34 százalék, az MSZP és a Jobbik támogatottsága pedig 11-11 százalékos.

A teljes elemzést itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem kevesebb, mint hét elnöki „Szörnyeteg” szállította Bidenéket Washingtonban

Nem kevesebb, mint hét elnöki „Szörnyeteg” szállította Bidenéket Washingtonban

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

Bármiféle csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 13

Bármiféle csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 13