szerző:
hvg.hu

Pálffy István KDNP-s képviselő szerint megszaporodtak a támadások a keresztények és a kereszténypolitika ellen. A hvg.hu cikkét aljas rágalomnak nevezte. A legfontosabb szavazást elhalasztották, így nem derül ki, hogyan fog zajlani a következő országgyűlési választás. Eldől viszont, hogy a köznevelés ügyében a kormány vagy a fideszes képviselők az erősebbek.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Vége a közvetítésnek

Az azonnali kérdések órája véget ér, ezzel a folyamatos közvetítésünket is lezárjuk.

NGM: több lesz jövőre a nettó

Cséfalvay Zoltán egy LMP-s kérdésre reagálva azt mondta, az egykulcsos adórendszer, és főleg a szupebruttó kivezetése miatt még ha nem is kapnak az emberek béremelést, akkor is jövőre nettóban többet kapnak majd. Megemlítette azt is, hogy a minimálbérről szóló tárgyalások elején járnak.

Társasházak: vétlen lakók az áldozatok

Az MSZP-s Tóbiás József szerint Pest megyében több társasházi lakás lakója úgy járt, hogy egy idegen a nevükben vett fel hitelt, és most a bank rajtuk akarja behajtani. Navracsics Tibor úgy válaszolt, nem ismeri ezt a konkrét ügyet, de ha megismeri, akkor ha kell, finomítják a törvényeket, és mindent megtesznek a csalássorozat felderítésében.

Volt-e börtönben Mesterházy?

Egy fideszes kérdésnek köszönhetően Navracsics Tibor gyurcsányozhatott egyet, majd mondta, hogy Mesterházy Attila önakaratán kívül nem volt börtönben, legfeljebb akkor, amikor beerőszakolta magát egy rendőrautóba, hogy őt is vigyék el.

Mesterházy Attila MSZP-elnök a l'Unitá című olasz napilapnak arról beszélt, hogy börtönben volt az Orbán-rezsimmel való szembenállása miatt.

Várandós kismamát lakoltattak ki

Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő szerint a következő hónapokra 2712 ingatlant jelöltek ki kényszerintézkedésre. A devizahiteleseket az eszközkezelő nem menti meg, múlt héten egy várandós kismamát lakoltattak ki, pedig dolgozott, adót fizetett, de az árfolyam miatt többszöröse lett a törlesztője.

Cséfalvay Zoltán államtitkár válaszában hosszas előadást tartott arról, hogyan zajlik egy árverés, illetve milyen segítséget kérhetnek a hitelesek.

MSZP: hülyének nézik az embereket

Áttértek a képviselők az azonnali kérdések órájára. Az MSZP-s Lukács Zoltán Orbán Viktortól kérdezett volna, de be kellett volna érnie Navracsics Tiborral. Inkább megvárja a miniszterelnököt.

Harangozó Tamás viszont elfogadta Navracsics Tibort válaszadónak, így őt kérdezte az ingatlanadóról, amelyet Szekszárdon nyáron bevezettek, de a plakátokon mégis azt hirdetik, nemet mondanak az ingatlanadóra.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, a kormány nem vezet be ingatlanadót, ugyanakkor az önkormányzatok kivethetnek vagyoni típusú adót.

Harangozó szerint a kormány hülyének nézi az embereket, ezért Szekszárdra csendes demonstrációt terveznek. Erre Navracsics nem megy el.

Elnagyoltnak látták bírálói Semjén doktoriját

„Elnagyoltnak”, „hiányosnak”, „elsietettnek” tartották Semjén Zsolt disszertációjának bírálói a doktori egyes fejezeteit. A két teológus bíráló annak ellenére engedte szóbeli védésre a munkát, hogy szerintük nincs megfelelően kidolgozva a nagy keleti vallásokat bemutató fejezet, amely – mint a hvg.hu bemutatta – sokat merített Az öt világvallásból.

Nem árulja el a kormány, mi szerinte a megszorítás

Az MSZP-s Józsa István megpróbálta beindítani a kormány fantáziáját, és megkérdezte, mi szerintük a megszorítás. (Orbán Viktor múlt héten beszélt arról, hogy nincsenek megszorítások.)

Cséfalvay Zoltán szerint az MSZP-nek nincsen erkölcsi alapja, hogy az államháztartásról beszéljen. Majd átváltott a Bajnai-kormányra, amivel kapcsolatban megjegyezte, nem érti, miért nevezik mostanában azt szakértői kormánynak. Az NGM államtitkára elmondta, hogy most éppen 77 százalékon áll GDP-arányosan az államháztartás hiánya.

©

Zaklatás miatt egy év próbára bocsátották első fokon Zagyva György Gyulát

Zaklatás vétsége miatt bűnösnek mondta ki a Váci Városi Bíróság hétfőn Zagyva György Gyulát, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, s ezért nem jogerősen próbára bocsátotta. A Budapest Környéki Törvényszék épületében kihirdetett ítélet szerint a bíróság a sértettek által elmondottakra, illetve egyebek mellett egy magnófelvételre alapozva bizonyítottnak látta, hogy 2010 augusztusában Verőcén, a Magyar Sziget Fesztiválon Zagyva György Gyula és a másodrendű vádlott megalázóan bánt a Hetek című lap két munkatársával. A másodrendű vádlottat, I. Bélát megrovásban részesítették. (MTI)

LMP-s adótervek vs. tranzakciós illeték

Ertsey Katalin szerint a kormány tovább folytatja a munkából élő szegények megsarcolását. A kormány ugyanis az eredeti tervekkel ellentétben a hitelek törlesztésére is kivetette a tranzakciós adót, miközben folyamatosan azt harsogják, megmentették a devizahiteleseket. Mint az LMP-s képviselő mondta, a szegényebb devizahitelesek nem tudtak élni a végtörlesztéssel, a Nemzeti Eszközkezelő és az árfolyamgát viszont nem valódi megoldás, "csak a kormánypropagandában" létezik.

Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági tárca államtitkára szerint álszent az LMP, hiszen az ellenzéki párt szja-tervei 25 százalékos kulccsal sújtanák az átlagkeresőket is. Ezzel szemben szerinte a tranzakciós adó sokkal kisebb terhet jelent az átlagkeresőknek. Cséfalvay ugyanakkor nem adott választ arra, hogy a törlesztőkre miért vetették ki a tranzakciós illetéket.

1 2 3

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
A lehető legcikibb módon, pár méteren belül rommá törte a Lamborghinit – videó

A lehető legcikibb módon, pár méteren belül rommá törte a Lamborghinit – videó

Székházbalhé után korlátozhatják a képviselők jogait

Székházbalhé után korlátozhatják a képviselők jogait

Mozgolódás a Kesmánál: kinyomtatják a Mandinert, Lánczi távozik a Figyelőtől

Mozgolódás a Kesmánál: kinyomtatják a Mandinert, Lánczi távozik a Figyelőtől

Asus laptopja van? Komoly bajra derült fény, hackerek vették célba a gépeket

Asus laptopja van? Komoly bajra derült fény, hackerek vették célba a gépeket

Nincs meglepetés, jól futó cégek köthetik össze az M3-as autópályát és Egert

Nincs meglepetés, jól futó cégek köthetik össze az M3-as autópályát és Egert

Fadarabokkal dobálta meg a barlangot a halálos székelyföldi medvetámadás áldozata

Fadarabokkal dobálta meg a barlangot a halálos székelyföldi medvetámadás áldozata