szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy 20 ezer liter metil-alkoholt loptak el Bács-Kiskun megyei Mol-telephelyekről. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára elrendelte az alkoholos termékek szigorú felügyeletét.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt két hétben Bács-Kiskun megyében a Mol Zrt. telephelyeiről ismeretlen tettesek lopták el a jelentős mennyiségű metil-alkoholt.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság az első esetben a területileg illetékes Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt, a második esetet követőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt értesítette arról, hogy ismeretlen tettesek 15 711 illetve 4300 liter metanolt loptak el a Mol Zrt. Bács-Kiskun megyei telephelyeinek tárolóiból.

"Az ügyben még tart a rendőrségi nyomozás, ám annak eredményétől függetlenül szükséges a fokozott óvatosság" - hangsúlyozta a minisztérium. A tárca szerint nem valószínű, hogy az ellopott metil-alkoholból a tolvajok szeszes italt vagy más élelmiszert készítenek, elképzelhetőbb, hogy üzemanyagként próbálják majd felhasználni.

Az elővigyázatosság érdekében Kardeván Endre elrendelte az alkoholos termékek szigorú felügyeletét. Az államtitkár emellett arra figyelmeztetette az ismeretlen elkövetőket: tartózkodjanak attól, hogy az eltulajdonított alkoholt élelmiszerek előállításánál próbálják meg felhasználni, mert a remélt nyereség helyett szigorú büntetésben részesülnek - olvasható a VM közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt