szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Hoffmann Rózsa az alapítványi és civil fenntartású iskolák képviselőivel egyeztetett, és biztosította őket, hogy ebben a tanévben még nem változik a finanszírozásuk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkársága szombaton megbeszélést folytatott az Alapítványi és Magániskolák Egyesületével, valamint a Civil Fenntartású Iskolák Szövetsége vezetőivel - tudatta közleményben az államtitkárság.

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár biztosította a feleket arról, hogy az oktatásirányítás értéknek tekinti az iskolarendszer sokszínűségét, ebbe beletartoznak a magánintézmények is.

A finanszírozásuk a folyó tanév végéig nem fog változni. A jövőre vonatkozó részletszabályokat a törvény alapján a felek együttműködve dolgozzák ki.

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének kérdéseire az Államtitkárság részletes írásbeli választ is adott. Megegyezés született arra vonatkozóan is, hogy folytatódnak az egyeztetések a magánfenntartású intézményeket érintő kérdésekről a szervezetek képviselőivel

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!