szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még el sem kezdte a munkát, máris lemondott posztjáról a mohácsi járás frissen kinevezett vezetője, Kovács Mirella, Mohács korábbi jegyzője - közölte a bama.hu Baranya megyei hírportál.

Kovács Mirella visszalépésének hivatalos magyarázata az, hogy mégsem tudja felvállalni a munkakörrel járó követelményeket - mondta a bama.hu-nak Hargitai János kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője. Kovács Mirella a portálnak nem indokolta meg a döntését.

Bár a január elsejétől érvényes megbízatásról való lemondása még szilveszter előtt megérkezett, a jogviszony így is életbe lépett - tette hozzá a beszámoló. A pozíciót most átmenetileg Gáspár Ágnes, a mohácsi hivatal egyik alkalmazottja tölti be, ugyanakkor Hargitai János javaslatot tett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak a probléma megoldására.

Elképzelése szerint a kinevezett bólyi járási vezető, Müllerné Juhos Bernadett kerülne a mohácsi hivatal élére, míg a bólyi tisztségre a kisváros jegyzője, Morvay Gyula kap felkérést. A végső döntést az ügyben a KIM hozza majd meg - tette hozzá a bama.hu. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma