szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtökig pótolhatják a februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre jelentkezők azokat a dokumentumaikat, amelyek a jelentkezés benyújtásakor még nem álltak rendelkezésükre, illetve eddig lehet a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét módosítani - közölte az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. kedden.

Mint írták, a hiányzó dokumentumok beszkennelt változatai feltölthetők az e-felvételi rendszerébe, ezzel a lehetőséggel pedig azok is élhetnek, akik korábban papíralapú jelentkezési lapot adtak be. Ehhez regisztrálniuk kell a www.felvi.hu oldalon, majd az e-felvételi belépéshez meg kell adniuk a felvételi azonosító számukat - tették hozzá. 

Közlésük szerint az e-felvételi felületén a sorrendmódosítás menüpontban lehet átrendezni a korábban megadott képzéseket, a benyújtott kérelmek státusát (hol tart, elfogadták-e) pedig a kérelmek menüpontban tudják nyomon követni a jelentkezők. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a sorrendmódosításkor csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére nincs mód, de ha valaki valamely korábban megjelölt képzésre mégsem szeretne jelentkezni, a hátrábbsorolás helyett célszerűbb törölni a listáról. 

Ha valaki papíralapon szeretné a dokumentumokat pótolni, akkor azokról egy-egy A4-es fekete-fehér fénymásolatot kell eljuttatnia az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre, s a másolatokon olvashatóan fel kell tüntetni a jelentkező nevét és felvételi azonosító számát. Az adat- és sorrendmódosításhoz szükséges formanyomtatványok a www.felvi.hu oldal kérvénytárában találhatók meg, ezeket kitöltve és aláírva kell elküldeni az Oktatási Hivatal címére. 

Tájékoztattak arról is, hogy előreláthatólag január 24-én hirdetik ki a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait, és először a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. Minden jelentkező az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra vehető fel, ahol pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt. 

A februárban induló képzésekre 5682-en jelentkeztek, közülük 4917-en mesterképzéseket céloztak meg, állami ösztöndíjas helyekre 4698-an pályáztak. A legnépszerűbbek az idén a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területek, előbbi 1959, utóbbi pedig 1756 jelentkezőt vonzott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják