szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP szóvivője furcsállja, hogy vezető Fidesz-kommunikátorok azért nem kommentálják Bayer Zsolt Magyar Hírlap-os felháborodást kiváltó cikkét, mert nem olvasták. Eközben a lap tele van állami hirdetésekkel - írta Török Zsolt.

 A Magyar Hírlapban nem csak Bayer ”ötös párttagkönyv” Zsolt szokott elfogadhatatlan stílusú és minden erkölcsi határt átlépő szélsőséges véleményt megfogalmazni. Ez ott megszokott módi. A napokban megjelent botrányos cikk kapcsán azonban érdekes dologra derült fény - írta szerdai közleményében Török Zsolt, az MSZP szóvivője.
 
Az ügyben megkérdezett fideszes vezető politikusok nagy része nem olvasta az ominózus cikket - tehát valószínű, a lapot sem. Hiába a Fidesz szócsöve Selmeczi Gabriella, hiába a Fidesz romapolitikusa Farkas Flórián, hiába a Fidesz kommunikációs igazgatója Kocsis Máté, mégsem olvasták. Pedig mindannyiuknak szakmai kötelességük lett volna - írta Török a "Fidesz-paradoxon: nem olvassák Bayert, de pénzelik a lapját" című közleményben.

Kocsis Máténak az MSZP álláspontja szerint nemcsak kommunikációs igazgatóként lenne dolga az üggyel, hanem a rendészeti bizottság elnökeként a cikk kapcsán arra kellene választ adnia, hol is van a két hét alatt megígért rend az országban.
 
Azzal, hogy a fideszesek nem olvassák, végül is semmi baj nem lenne, ha ezt a legkevésbé olvasott országos politikai napilapot az utóbbi időben nem tömnék tele állami hirdetésekkel. De tömik - olvasható a közleményben.

Folyamatosan hirdetnek a lapban az állami vállalatok: például a Magyar Posta, a MÁV vagy a Szerencsejáték Zrt. - írja Török Zsolt.
 
"Ha a Fidesz meghatározó politikusai nem forgatják, akkor miért pénzelik látványosan állami vállalatok pénzén? Talán e lapon keresztül ”támogatják” az álcivil Békemenetet?" - kérdezi az MSZP szóvivője.

Előzmény

Bayer Zsolt szombaton közzétett publicisztikájában állatokhoz hasonlítja a cigányokat, és arról ír, hogy a "cigányság jelentős része", ha valami nem tetszik neki, "gyilkol". Emellett kifejezi óhaját, hogy ezek az "állatok" "ne legyenek". Az említett cikk sokakból felháborodást váltott ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi