szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Letagadta Matolcsy György, hogy kormánybiztosként ő lenne a Malév megmentéséről létrejött szándéknyilatkozat adatkezelője, pedig a bíróság végül ezt mondta ki – írja az Atlatszo.hu.

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki elsőfokú ítéletében kimondta, a kínai befektetők és a magyar állam között, a Malév megmentéséről létrejött szándéknyilatkozatnak nem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és nem is a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az adatkezelője, hanem Matolcsy György személyesen mint kormánybiztos.

Ezzel szemben korábban a pénteken jegybankelnöknek jelölt Matolcsy kormánybiztosként azt válaszolta az Atlatszo.hu-nak, hogy a dokumentum adatkezelője nem ő, hanem az NFM.

A portál még tavasszal fordult közérdekű adatigényléssel az NFM-hez, hogy megismerjék a kínai befektetők és a magyar állam között, a Malév megmentéséről létrejött szándéknyilatkozatot. Az NFM nem adta, az oldal által indított közadatigényléses per során pedig kiderült, hogy az NFM az adatigénylés megtagadása után átadta a dokumentumot a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

Az Átlátszó ezután az NGM-et is beperelte, az alperesek szerint azonban a dokumentum azon kormánybiztosság titkárságán van, melynek vezetésében Fellegi fejlesztési minisztert Matolcsy gazdasági miniszter váltotta.

Az NFM és az NGM jogi képviselője végül meggyőzte a Fővárosi Törvényszéket arról, hogy külön szervezeti egységnek számít a kormánybiztos titkársága annak ellenére, hogy a minisztérium részeként működik és az adott időszakban azonos személy vezette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

11 éves rekord dőlt meg a lakáspiacon tavaly

11 éves rekord dőlt meg a lakáspiacon tavaly