szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nekünk kell visszaszerezni a jogállamiságot, nem Amerikának vagy az uniónak – mondta Misetics Bálint aktivista, a hétfő esti tüntetés egyik szervezője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

"Amikor ekkora baj van a demokráciában, akkor azt kell keresni, ami összeköt, nem ami szétválaszt" - mondta Misetics Bálint az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy miért nem vihettek pártlogókat és zászlókat az alaptörvény módosítás elleni tüntetésre. Az esti tüntetés egyik szervezője szerint a Dísz-tér lezárása azt mutatja, hogy a hatalom fél a néptől.

Misetics Bálint a Fidesz-székház elfoglalásáról elmondta: a félmilliós kárról szóló fideszes bejelentés "arcátlan hazugság", az egyetlen üvegkárt egy fideszes alkalmazott okozta.

"Nem legitim az a kormány, amely a hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik és nem legitim az az alkotmány, ami csorbítja az emberek jogait" - jelentette ki az aktivista, aki szerint Áder János lelkiismerete tiszta üzenetet fog küldeni, hogy mit kell tennie, majd az Alkotmánybíróságnak meg kell semmisítenie a jogszabályt, mert később már nem lesz rá lehetősége.

Mistetics Bálint szerint mindenkinek harcolnia kell az alkotmányosságért, az utcára kell vonulniuk és sztrájkba kell lépniük.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne nézzük levegőnek a levegőt!

Ne nézzük levegőnek a levegőt!

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Távolról hívta magához a gazdája a Tesláját, ami egy hatalmas tócsában állt – videó

Távolról hívta magához a gazdája a Tesláját, ami egy hatalmas tócsában állt – videó