szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elmaradnak a március 15-i szabadtéri állami rendezvények az időjárás miatt és a Belügyminisztérium arra kéri a többi szervezetet is, hogy ők is fújják le ünnepségeiket.

A Belügyminisztérium javaslatára a kormány az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében a szabadtérre tervezett március 15-i állami ünnepségeket lemondja. Ez a döntés nem érinti a fedett és zárt térben tartott rendezvényeket – tudatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A kormány megkéri az önkormányzatokat, pártokat és társadalmi szervezeteket, hogy az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében megemlékezéseiket lehetőség szerint zárt térben tartsák meg, vagy ha ez nem lehetséges, mondják le – olvasható a közleményben.

A BM csütörtök késő este az MTI-nek küldött közleményében a személy és vagyonbiztonságra tekintettel kérte a szervezőket, hogy halasszák el a nemzeti ünnep alkalmából közterületre meghirdetett megemlékezéseket, rendezvényeket.

Az eredeti tervek szerint péntek délelőtt a Múzeumkertben rendeztek volna díszünnepséget Áder János köztársasági elnök és Tarlós István főpolgármester beszédével, majd az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából ünnepi menet indult volna a Múzeumkertből a budai Várba.

A részletekről péntek reggel a KIM rendkívüli sajtótájékoztatót tart.

Előzőleg a Demokratikus Koalíció és a Jobbik is úgy döntött, hogy lefújják pénteki szabadtéri rendezvényüket a hóhelyzet miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés