szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július elsejével bezárja a Magyar Honvédség Egészségügyi Központját, azaz a Verőcei Betegotthont a kormány, ezzel százhúsz ápolt helyzete válik bizonytalanná.

A Népszava úgy tudja, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának bezárásáról már több mint hét hónapja döntöttek, hiszen Hende Csaba honvédelmi miniszter tavaly szeptemberben kiadott egy vonatkozó rendeletet, ám az intézmény dolgozóit és gondozottjait csak egy március 21-i keltezésű levélben értesítették.

A lap birtokába került tájékoztató szerint az intézmény bezárásának oka "szervezeti racionalizálás", a megszüntetésről szóló parancsot pedig idén március 4-én kapta az intézményt vezető orvos ezredes, Németh Károly. A döntés értelmében "július 1-től az intézményi lehetőségek nem lesznek adottak a betegek befogadására és további ápolására." Emiatt már a múlt hónapban felfüggesztették a betegfelvételt, a jelenlegi gondozottak esetében pedig felmondtak minden ápolási szerződést, így a szolgáltatás megszűnésével az érintetteknek maguknak, vagy hozzátartóiknak kell megoldani a "hazatávoztatást", illetve június elsejével "a további elhelyezést", amelyről a tájékoztató levél mindössze annyit ír: "erről konkrét információkat jelenleg adni nem tudunk".

Mint ismert, a verőcei betegotthonban a honvédségi munkaviszonyban állókon, illetve az ott szerzett nyugdíjjogosultakon túl a vasúti dolgozók és a különböző rendvédelmi szervek ellátásra szoruló tagjai is menedékre lelhettek, térítés ellenében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Akkor is részeg volt, amikor elfogták a férfit, aki rágyújtotta a házat az idős párra

Akkor is részeg volt, amikor elfogták a férfit, aki rágyújtotta a házat az idős párra

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra