szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bezártak egy szabálytalanul működő diszkót Ibrányban, mert a megengedettnél jóval többen szórakoztak ott, megszegték a biztonsági előírásokat, és zárjegy nélküli alkoholtermékeket is találtak az ellenőrök - közölték a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól.

A Nyíregyházához közeli kisváros diszkóját különböző szabálytalanságok miatt korábban is bezárták már rövid időre a hatóságok. A hét végén tartottak újabb ellenőrzést a NAV, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai.

A szórakozóhelyen a megengedett 218 helyett csaknem 400 szórakozót találtak az ellenőrök, emellett hiányzott a biztonsági személyzet is, és a vészkijáratokat zárva találták a hatóságok emberei. A diszkóban zárjegy nélküli alkoholtermékek szintén előkerültek.

A rendőrség kezdeményezte a település jegyzőjénél a diszkó bezárását a hiányosságok megszüntetéséig. A diszkó bezárása mellett az üzemeltetőre a NAV jövedéki bírságot szab ki, illetve a katasztrófavédelmi hatóság is megbünteti a biztonsági előírások megszegése miatt.

A hatóságok rendszeresen ellenőrzik a diszkókat a 2011. január 15-i West Balkán-tragédia óta. A West Balkánba két évvel ezelőtt a megengedett 356-tal szemben 2883 szórakozót engedtek be, és a lépcsőházi tumultusban három fiatal meghalt, tucatnyian pedig megsérültek. A West Balkán-ügyben pénteken hozott a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Microsoft-igazgató: Jön a "következő generációs Windows"

Microsoft-igazgató: Jön a "következő generációs Windows"

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek

Döntött Németország: a 65 évesnél idősebbek is megkaphatják az AstraZeneca-vakcinát

Döntött Németország: a 65 évesnél idősebbek is megkaphatják az AstraZeneca-vakcinát