szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Füstpróbát tartanak a négyes metró Rákóczi téri állomásán az elkövetkező három napban, aggodalomra semmi ok.

Háromnapos füstpróbát tartanak az épülő négyes metró VIII. kerületi Rákóczi téri állomásán keddtől csütörtökig, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a kivitelező arra hívja fel a figyelmet, hogy a fehér füst aggodalomra nem ad okot, az anyag az egészségre nem ártalmas. 

A BKK az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében tudatta, a majdani megállóban tartandó füstpróba nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer köbméter fehér, nem mérgező, az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár majd a peronszintről indulva, elérve a felszínt is. 

A füst csütörtökön éri el a felszínt, a Rákóczi tér környékén a vállalkozó erre vonatkozó tájékoztatókat is kihelyezett, hogy megnyugtassa az ott élőket, illetve az arra közlekedőket: a füst miatt aggodalomra nincs ok, és nem szükséges, hogy azt jelezzék a tűzoltóságnak.  

A füstpróbát, amely egy valós tűzeset szimulálása, szakhatóságként a tűzoltóság végzi, ez már része az állomás majdani átadására való felkészülésnek, a célja az állomás hő- és füstelvezető rendszerének, valamint fő szellőzőrendszerének tesztelése – tudatta a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Belehalt a koronavírus szövődményeibe Valéry Giscard d'Estaing egykori francia elnök

Belehalt a koronavírus szövődményeibe Valéry Giscard d'Estaing egykori francia elnök