szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2013. szeptember 2-án, hétfőn kezdődne a 2013/2014-es tanév, és 2014. június 13-án, pénteken érne véget. A tanítási napok száma általános iskolákban 180, nappali tagozatos közép- és szakiskolákban 179 nap lenne. A jövő évi tanév rendjéről szóló miniszteri előterjesztést a kormány.hu-n tették közzé.

Középfokú iskolákban az utolsó évfolyamokon 2014. április 30-án lenne utoljára tanítás, de a Belügyminisztérium fenntartásában lévő szakközépiskolákban 2014. május 23., a Honvédelmi Minisztérium fenntartásában lévő szakképző iskolában 2014. május 30. ez az időpont.

A szakiskolák, szakközépiskolák másfél illetve két és fél éves képzésben részt vevő végzős tanulóinak 2014. január 10-én lenne az utolsó tanítási nap.

Az alapfokú művészeti iskolákban és a felnőttoktatásban a tanítási év első és utolsó napját az igazgató határozza meg.

©

Az első félév 2014. január 17-ig tart, és január 24-ig kell közölniük az iskoláknak a tanulmányi eredményeket. Ahol az igazgató állapítja meg a félév végét, ott az utolsó naptól számított öt napon belül kell megküldeni az eredményről szóló értesítést.

Az őszi szünet 2013. október 28-tól október 31-ig tartana a következő tanévben. A téli szünet 2013. december 23-án kezdődne, és 2014. január 6-án, hétfőn lenne újra tanítás. A tavaszi szünet 2014. április 17-től április 22-ig tartana – derül ki az előterjesztésből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásán

Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásán

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában