szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pályázatot hirdet a Miskolci Egyetem rektori posztjára a nemzeti felsőoktatásról és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján az emberi erőforrások minisztere, a pályázati kiírás pénteken jelent meg - közölte az egyetem.

A június 17-éig beérkező pályázatokat elsőként a Miskolci Egyetem Szenátusa véleményezi, majd a felállított rangsort továbbítja Balog Zoltán miniszternek, aki felterjeszti javaslatát a köztársasági elnökhöz - közölték. A pályázat elbírálásának határideje július 31., az új rektor pedig augusztus 15-től lép hivatalába.

A Miskolci Egyetem élére a felsőoktatási törvény értelmében kell új rektort választani, június 30-án ugyanis megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Az intézmény jelenlegi rektora, Patkó Gyula már betöltötte hatvanötödik életévét.

Idén ez a második pályázati kiírás. Korábban a rektori tisztségre az egyetem három kari vezetője, professzora nyújtott be pályázatot. Akkor a Miskolci Egyetem szenátusa a pályázatok alapján Illés Bélának 21, Palotás Árpád Bencének 8, Barkai Lászlónak pedig 7 szavazatot adott. Az emberi erőforrások minisztere azonban úgy döntött, hogy újra pályáztatja a rektori posztot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül