szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pilismaróton elrendelték az üdülőövezet kitelepítését, 83 embernek kell elhagynia a területet, a kiürítést haladéktalanul meg kell kezdeni. A helyszínre várják Orbán Viktor miniszterelnököt - tájékoztatta szombaton délben az MTI-t a polgármester.

Pergel István polgármester elmondta, a döntést a védelem irányítója, Tóth Tibor mérnök ezredes hozta meg, aki a Békés megyei katasztrófavédelmi szervezet vezetője. Az üdülőövezetből kevéssel 12 óra előtt minden védekező egységet visszarendeltek, és csak mentőmellényben mehetnek vissza a területre.

A vízállás 797 centiméter, az üdülőterületen a telefonszolgáltatás 650 centiméternél, az áramellátás 670 centiméternél megszűnt. A polgármesteri hivatal egy hete felhívta a Duna-parti hétvégi házzal rendelkező ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy az üdülőkben lévő vagyontárgyaik biztonságba helyezéséről gondoskodjanak, a berendezéseket áramtalanítsák.

Folyamatosan frissülő cikkünket itt olvashatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

Ma aláírják a megállapodást a 2021-es minimálbérről, kétszer emelkedhet idén

Ma aláírják a megállapodást a 2021-es minimálbérről, kétszer emelkedhet idén