szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége másfél millió forintra bírságolta a területén működő áramszolgáltatót, mivel az az egyik ügyfelénél, egy nem hiteles mérő adatai alapján, lényegesen túlszámlázta a fogyasztást - a jogeset a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján jelent meg.

Az ügyfél 2012 tavasza óta vitázott az áramszolgáltatóval, mivel az plusz 547 ezer forint áram- és 47 ezer forint mérő-hitelesítési díjat számított fel neki. A reklamációra az a válasz érkezett, hogy a számlázott összegek reálisak.

Amikor az ügyfél a megyei kormányhivatal - elsőfokú - fogyasztóvédelmi hatóságához fordult, az közigazgatási hatósági eljárást indított az ügyben. Ebből derült ki, hogy a mérő hitelessége 2010 utolsó napján lejárt, azóta "joghatásos mérésre nem alkalmas" villanyóra alapján számlázott a szolgáltató. Ezért a szolgáltató az eredeti, több mint félmilliós követelését 88 ezer forintra mérsékelte, a hitelesítési díjról pedig lemondott, miután arról a saját költségén köteles gondoskodni.

Annak ellenére, hogy a panasz megoldódott, az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság másfél millió forintra bírságolta az áramszolgáltatót. Az indok: a számlázási- és a hitelesítési kötelezettség megsértése, továbbá a panaszkezelés határidejének túllépése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt