szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszűnt a dunai árvíz miatt bevezetett ivóvíz-korlátozás Dunabogdányban és Pilismaróton - közölte a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) hétfőn az MTI-vel.

Az árhullámmal érintett települések hálózatainak fertőtlenítő munkálatai a napokban fejeződtek be a szolgáltatási területen. A DMRV közleménye szerint a Duna tetőzése után június 13-án, illetve 14-én kezdték el a kritikus helyzetű településeken az ivóvízhálózat mosatását, fertőtlenítését. Pilismaróton, Dömösön és Dobogókőn - a közegészségügyi hatósággal történt egyeztetés után - június 17-én kezdeményezték a vízminőség-korlátozás feloldását, a helyreállítási munkák a napokban fejeződtek be.

Emlékeztetnek, hogy a társaság a Duna emelkedő vízállása miatt négy településen másodfokú, minőségi és mennyiségi korlátozást rendelt el. Dunabogdányban az elöntés veszélye miatt az egyik vízbázist is leállították. A vízmű a település vízellátását az üzemelő vízbázisról, illetve zacskós ivóvíz kiszállításával és lajtos kocsival is biztosította, tehát a teljes lakosság számára folyamatos volt a szolgáltatás. 

Az árvízzel közvetve vagy közvetlenül érintett 21 település 162 ezer lakosa számára sikerült vízhiány és közegészségügyi probléma nélkül fenntartani az ivóvíz-szolgáltatást - olvasható a közleményben.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden