szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen öten szorultak egészségügyi ellátásra azután, hogy csütörtök délelőtt ammónia szivárgott a kisteleki sajtüzemben. Egy ember életveszélyesen megsérült, egy másikat kézsérülése miatt a helyszínen láttak el a mentők, hárman rosszullétre panaszkodtak, őket Szegedre szállították.

Az életveszélyes sérült állapotáról a Szegedi Tudományegyetem aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetében az MTI-nek nem adtak információt. A rosszulléttel bevitt három ember a megfigyelés után hazamehetett.

A baleset csütörtök délelőtt történt a kisteleki sajtüzemben, az egyik hűtőrendszerből ammónia szabadult fel.     

Arany-Tóth Attila, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a baleset után azt mondta: adataik szerint a cégnél külső vállalkozó dolgozott az ammóniás technológia megszüntetésén. Teljesen leeresztették az ammóniatartályt, amikor a leeresztőcsonkon keresztül az ammónia nagy nyomással váratlanul visszaáramlott, nagy koncentrátumban szétterjedt az udvaron és több helyiségben.

A tűzoltók légzőkészülékekkel felszerelkezve méréseket végeztek, és megkezdték a helyiségek kiszellőztetését. Mivel kicsi volt a légáramlás, porlasztott vízsugarat is bevetettek a légáramlat gyorsítására és az ammónia megkötésére – ismertette a szóvivő.

Azt, hogy a munkálatok szabályosan zajlottak-e, vizsgálat deríti ki. A cégnél nem nyilatkoztak az esetről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Mit jelent a kereszténység számára a test?

Mit jelent a kereszténység számára a test?