szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két hivatásos tűzoltó egység négy fecskendővel és négy vízszállítóval hűti a még mindig izzó részeket a bobai gumitelepen, ahol vasárnap reggel körülbelül tízezer autógumi kapott lángra - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem.

Hétfőn négy erőgéppel földet hordának a tűz pusztította területre, de elhúzódó utómunkálatokra kell számítani.

A tűzoltókat vasárnap riasztották a bobai gumitelephez. A több mint két hektáron - három méter magasra felrakott oszlopokban - körülbelül tízezer autógumit tároltak. A tűz a közeli erdőt és tarlót is veszélyeztette, ezért a beavatkozást ötös kiemelt fokozatnak megfelelő erőkkel végezték. 

©

Egész nap nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén, a közeli akácos védelme miatt kialakítottak egy háromméteres védősávot, amit folyamatosan locsoltak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését. A tűzet vasárnap estére sikerült eloltani.

Éjszaka a celldömölki önkormányzati tűzoltók, a sárvári és szombathelyi hivatásos tűzoltó egységek, valamint a Pápoci és Kenyeri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai - összesen negyvenen - megkezdték az utómunkálatokat, vízzel locsolták a még izzó részeket.

A felszabaduló nagy mennyiségű füst összetételét a katasztrófavédelmi mobil laborban folyamatosan ellenőrizték, a mért adatok szerint káros anyagok nem kerültek a levegőbe.

A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!