szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bukaresti román-magyar meccsre tartó szurkolók egy része támadta meg a konyári általános iskolát, ahol a roma gyerekeket fenyegették.

A Roma Produkciós Iroda YouTube-ra feltöltött videóján Gyöngyösi Jenő, a helyi cigányönkormányzat elnöke azt mondja, hogy egy vagy két busszal érkeztek a faluba szélsőségesek, szerinte jobbikosok, akik aztán az általános iskolához mentek.

A tanárok bezárták az iskola ajtajait, a támadók azonban az ajtót rugdosták, és azt kiabálták a bent lévőknek, hogy "gyertek ki", "megdöglötök büdös cigányok", és hogy "rohadt cigányok, mindjárt bemegyünk és szétverünk titeket".

A 444.hu úgy tudja, a szélsőségesek a cigányozás mellett sörösüvegeket dobáltak az iskolára, és volt, aki levizelte az épületet, személyi sérülés azonban nem történt. Az iskola igazgatója a lapnak azt mondta, hogy a busznyi ember "rendőri intézkedés után továbbállt", a rendőrség azonban még nem nyilatkozott az ügyben.

A videón egy hatéves kislány azt mondja, a tanárnő bújtatta el őket, mondván, hogy "nagy baj lesz", ha bemennek az iskolába, ezért a WC-be és a pad alá bújtak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!